1-4 dagers levering

30 dagers åpent kjøp

Klarna, Visa og Mobilepay

Dette må du som bedriftsleder vite

Dette må en bedriftsleder vite
Hvis du i dag sitter som bedriftsleder, eller ansvarlig for HMS, så anbefaler vi på det sterkeste at du leser denne saken. Det vil være bra for bedriften, og bra for de ansatte.

Visste du at den vanligste årsaken til legemeldt sykefravær skyldes muskel- og skjelettlidelser? At hele 5,9% av den totale arbeidsflokken i Norge til enhver tid er sykemeldt.

Tallene fra tredje kvartal i 2020 viste at hele 38% av mennene og 28,5% av kvinnene som var sykemeldt, var relatert til muskel- og skjelettplager. Mange av disse lidelsene skyldes belastende og ensformig arbeid på arbeidsplassen, gjerne foran en PC, mens en annen faktor kan skyldes høyt arbeidspress og psykososiale faktorer.

Sykefravær - En enorm utgiftspost

For deg som har interesse i bedriftens økonomi og drift, bør det være skremmende å lese at en 16 dagers sykemelding i snitt koster bedriften 45 000 kr (regnet ut fra en årslønn på 524 6000kr). I en bedrift med 50 ansatte vil dette tallet alene stå for 2,25 millioner hvert eneste år. Har du da tenkt på hvor mye bedriften kan spare ved å tilrettelegge for forebyggende arbeid? 1% reduksjon i sykefraværet er 22 500 kr hvert år. 5% reduksjon tilsvarer over 110 000 kr spart. Og disse tallene gjelder en liten bedrift! Tenk da på større bedrifter med 500-1000 ansatte!


Som nevnt er stillesitting en av de viktigste årsakene til muskel- og skjelettplager, selv om vi heller ikke skal undervurdere den negative innvirkningen av psykisk stress og dårlig arbeidsmiljø. Det positive med disse årsaksforklaringene, er at de er reversible og kan delvis elimineres ved hjelp av forebyggende tiltak.

Forebygg! Forebygg! Forebygg!

De fleste økonomer vet at det er både “billigere og mer effektivt å drive forebyggende tiltak enn å rette opp i skadene som har skjedd”. Det er rimeligere og mer effektivt å gjøre skikkelig grunnarbeid før du legger asfalten, enn å måtte grave opp veien på nytt for så å reparere det ødelagte. På samme måte er det rimeligere for bedriften å investere i HMS og forebyggende tiltak for å ivareta de ansattes helse, fremfor å koste på enorme sykemeldinger fortløpende gjennom året.
Legg til rette for friske og fornøyde ansatte og godt arbeidsmiljø, og du legger til rette for bedriftens fremtid.


Hvilke forebyggende tiltak kan gjøres for å redusere sykefraværet?

Som HMS ansvarlig, eller bedriftsleder, har du sannsynligvis en innvirkning på hvordan bedriften forvalter økonomien. Hvis dette er tilfelle, kan du umiddelbart sette i gang jobben med å drive forebyggende tiltak for å redusere sykefraværet. Husk; “Å investere i de ansatte, er å investere i bedriften”.

Du trenger ikke å sette bedriften på hodet, og det behøver ikke å være investeringen som går ut over bedriftens likviditet. Det er godt kjent at noe så grunnleggende som “å gå” er en enormt effektiv medisin og behandlingsform mot et bredt vidt spekter av plager. Det samme gjelder for muskel- og skjelettplager, og ikke minst stress og psykiske lidelser. Helseeffekten av å gå er enkelt og greit enorm og må ikke undervurderes.
Flere studier viser samtidig at vi blir mer kreative og løsningsorienterte av å gå, får mer energi, blir i bedre humør, og utfører arbeidsoppgavene mer effektivt.

En kreativ og løsningsorientert ansatt med mye energi og godt humør, bør være enhver bedriftleders drøm. En frisk og glad ansatt ber sannsynligvis også bedre kollega enn en halvveis syk og gretten kollega.

Legg til rette

Vi i WalkingPad.no har spesialisert oss på å selge utstyr som kan bidra til å gjøre hverdagen og arbeidsdagen til folk flest både bedre og enklere. Et av våre mest populære produkter både i privatmarkedet er våre WalkingPad gåmøller. Disse har de senere årene også solgt i store kvantum til bedrift, og vi er stolte over hvor god mottakelsen har vært.


WalkingPad er en liten kompakt og sammenleggbar tredemølle som verken opptar plass eller krever en stor investering. I motsetning til en stor og dominerende tredemølle med stort plassbehov og høyt støynivå, kan WalkingPad benyttes i kombinasjon med en ståpult, og lager minimalt med støy. Vi snakker her om et produkt som kan foldes i to, måler mindre enn 20 cm på det tykkeste, rundt 100 cm i lengden (sammenlagt), veier rundt 30 kg, og har støynivå tilsvarende en normal samtale. Dette er produkter som i løpet av minutter kan foldes sammen og gjemmes bort bak en stol eller under en pult.

WalkingPad kommer i flere modeller, men fellesnevneren er den samme: Produkter som gjør det mulig “å gå og jobbe” samtidig. De fleste modellene har til og med en automatisk modus som justerer hastigheten etter hvor raskt du går - perfekt i kombinasjon med PC-arbeid ved en ståpult. Enkelte modeller har en så høy topphastighet at de fint kan benyttes til å løpe på, og kan dermed brukes til mer enn “bare” å bidra til økt aktivitet gjennom arbeidsdagen. Hva med å gi de ansatte 15 minutter hver dag til å gå, jogge eller løpe som de vil? Eller kanskje en fellesøkt et par ganger i uken der alle ruller inn sin egen WalkingPad til et felles rom og trener sammen?
Ønsker de å løpe av seg litt rastløshet og å få i gang hjertepumpa, er det et supert alternativ å benytte en WalkingPad.

Invester der det trengs

Mange bedrifter bruker titalls tusen kroner på å kjøpe dyre kontorstoler, pulter, reoler, etc.. Hva med å legge noe av disse pengene i kontorutstyr som faktisk kan utgjøre en forskjell? En WalkingPad koster gjerne ikke mer enn en god kontorstol, og med våre bedriftsavtaler får vi ordnet med fleksible løsninger som er bra for begge parter.
Vi i WalkingPad.no ønsker virkelig å gjøre Norge, og verden for den del, til et sunnere og friskere sted. Vår visjon er at det er bedre å forebygge fremfor å bruke kreftene og ressursene på å rette opp.

Er du interessert i å diskutere løsninger på hvordan WalkingPad kan passe inn i din bedrifts kontorlandskap og arbeidsmiljø? Send oss en forespørsel.

I mellomtiden kan du lese mer om våre WalkingPad modeller her: